Gratis Breipatronen

Hier kunt u diverse gratis breipatronen downloaden

Materialen breipatronen

Breinaaldenmaterialen-breipatronen

Naalden zijn beschikbaar in een verscheidenheid aan materialen zoals bamboe, metaal en kunststof. Als een beginner, zou ik aanbevelen om de metalen naalden te gebruiken omdat ze glijden door het garen en ze zijn mooi en licht. Tevens zijn ze sterk en makkelijk te verkrijgen bij alle hobby shops.

Toen ik begon, wist ik dat breinaalden variëren in diameter. Het kostte me meer om te beseffen dat ook naalden kunnen variëren in lengte en ze komen ook nog eens in een set van vier breinaalden zonder knop of een enkele rondbreinaald! Dus er is keuze genoeg in breinaalden maar dit wordt pas interessant als u de wat complexere breipatronen wilt gaan breien en u al enige ervaring heeft.

Als u als beginner aan de slag bent gegaan is het enige wat je echt nodig hebt om te onthouden is dat hoe dikker de naald, des te groter de steken zullen zijn (en dus hoe groter de gaten zal zijn).

Meer informatie over breinaalden en welke te gebruiken komt binnenkort beschikbaar.

Breigaren

Er zijn veel verschillende soorten garens gemaakt van verschillende materialen. Garens variëren in dikte en gewicht.

Als je een beginner bent, stel ik voor dat je begint met dikker garen zoals dubbele breien of aran. Echter, het belangrijkste is dat je het garen die u kiest ook blijft gebruiken. Als je houdt van de kleur en de textuur van een bepaald garen, heb je meer kans om te enthousiast te blijven over uw project en trots op het afgewerkte stuk te zijn, dan dat u zich de hele tijd zit druk te maken om een breipatroon netjes af te krijgen en het resultaat toch niet helemaal mooi vindt.

Houd er rekening mee, dat als je dikke garen kiest dat je dan dikke naalden nodig hebt en vice versa.

Andere nuttige zaken

Naast de garen en de breinaalden welke natuurlijk het belangrijkst zijn om te kunnen breien is het ook handig om de volgende materialen in huis te hebben als je echt goed aan de slag wilt gaan:

* Een scherpe schaar-voor het snijden van het garen
* Een meetlint – om uw spanning te controleren
* Een hulpdraad – om uw vrije steken te houden, terwijl het breien gewoon door kan gaan.
* Een stopnaald of maasnaald – voor het weven in verliezen uiteinden en naaien stukken samen
* Een rij teller – zodat je niet verliest op welke plaats u bent!
* Sommige lange pinnen met grote plastic koppen – bij elkaar te houden stukken terwijl u naait
* Knoppen en borduurgaren – voor bevestigingen en decoraties

Als je begint met breien, kan de keuze van garens, naalden en andere breien materialen een beetje overweldigend lijken, maar ik herinner me dat het zoeken naar een breien kit heel nuttig was. Kits kunt u vaak overal verkrijgen bij de bettere hobby zaken en in plaats van zorgen te maken over het hebben van de juiste apparatuur kunt u zich concentreren op het leren hoe te breien!

, , ,

Comments are currently closed.